Olga Felip premiada com a arquitecta emergent de l'any

2013-03-27

El jurat del premi internacional que atorga la prestigiosa revista "The Architecs Journal" destaca l'elegància i la maduresa de la seva obra. 

La gironina Olga Felip ha estat reconeguda com l'Arquitecta Emergent de l'Any als premis AJ Women in Architecture de la revista britànica The Architecs Journal, una de les més reconegudes del sector. 

El jurat d'aquest premi internacional, que aquest any ha arribat a la segona edició, estava integrat, entre d'altres, per la prestigiosa arquiteca iraquina Zaha Hadid, l'uruguaia Rafael Viñoly o Martha Thorne, que forma part del comitè que concedeix el premi Pritzker, l'anomenat Nobel de l'arquitectura. De l'obra de Felip, que treballa conjuntament amb Josep Camps des de l'estudi que els dos tenen a Girona, Hadid en destaca "l'elegancia i la sofisticació", a més d'una "consistència" i "maduresa" per algú que, segons Viñoly, als seus 32 anys és "pràcticament una adolescent" en una professió com l'arquitectura. 

No és el primer reconeixement internacional que obté Felip, que juntament amb Camps al 2011 va ser inclosa a la llista Design Vanguard, en què la publicació The Architectural Record selecciona els deu estudis emergents que despunten pel conjunt de la seva obra. A més, al 2010, van obtenir un dels premis Europe 40 under 40, que reconeix els 40 millors arquitectes menors de 40 anys, i els premis Leading European Architectural Forum Awards en la categoria de Jove Arquitecte de l'Any per l'obra Ferreries Centre Cultural a Tortosa. 

I és que l'obra de l'estudi de Felip i Camps pivota entre les comarques gironines i Tarragona, on destaquen el Museu de l'Energia d'Ascó, la plaça de l'Absis de Tortosa o el Centre d'Atenció Primaria de l'Aldea. 

Entre els projectes gironins de l'estudi de Felip i Camps hi ha el sistema productiu de la Casa Sifera, un model de construcció que permet edificar habitatges sostenibles i de disseny en uns quatre mesos i del qual s'ha fet una casa mostra al PGA Golf de Caldes de Malavella. 

El despatx dels dos arquitectes, que va començar amb les instal·lacions efímeres del Girona Temps de Flors i que actualment treballa per obrir-se camí fora de l'Estat, també té entre mans la biblioteca de Caldes de Malavella, que està en procés d'execució, i l'elaboració d'un pla per al futur dels rius de la ciutat de Girona.  

 

Diari de Girona - 25/03/2013